Formularul pentru autentificare

stats

Căutare

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 18-10-2018, 05:18
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Centrale termice
Principală | Înregistrare | Autentificare
CENTRALE PE LEMNE


cazan pe lemne,centrale pe lemne

Sunt intrebari care nu se pun in mod curent, deoarece nu avem atatea posibilitati la un moment dat. Daca avem un apartament in condominiu, nu exista decat solutia cu gaz sau curent electric. Daca avem o casa de vacanta la munte, e posibil sa nu putem alege decat intre lemne sau electric.

Sa urmarim impreuna o scurta trecere in revista a avantajelor si dezavantajelor centralelor pe combustibil solid. La avantaje trecem din start combustibilul ieftin. Lista dezavantajelor pare mai lunga. Dar si acestea au anumite solutii. Sa le luam pe rand: Incarcari dese cu combustibil(
gazeificare)

Se poate evita acest lucru prin alegerea centralei termice cu incarcare automata, dar la centralele cu incarcare automata nu se mai poate folosi combustibilul solid uzual, se folosesc peleti.

Intreruperea curentului electric implica introducerea unor elemente de siguranta in instalatie, ceea ce conduce la cresterea investitiei initiale. Astfel, daca la celelalte tipuri de centrale termice lipsa curentului electric nu prezinta probleme deosebite, la centralele termice pe combustibil solid lipsa circulatiei agentului termic prin instalatie poate genera probleme serioase. 
   
Odata aprins combustibilul solid in focarul centralei, nu se poate stinge imediat, iar acesta produce o cantitate de caldura care trebuie consumata. De aceea se folosesc puffere (acumulatoare de caldura), vase de expansiune deschise si se asigura circulatia naturala (termosifon) la cel putin 2 corpuri de incalzire. Din ce se compun centralele termice pe combustibil solid?(
cazan lemne)

Centralele termice pe combustibil solid se compun din cazan, pompe circulatie, vase expansiune, puffere, sisteme de siguranta. Acestea se monteaza in instalatia de incalzire separat, nu sunt incorporate ca la celelalte centrale termice intr-o singura carcasa (gazeificare)

 

schema montaj cazan pe lemne.. ..............................

Marcile de centrale pe lemne 

pe care le comercializam

date tehnice,preturi

CLICK AICI


ACCESORII NECESARE MONTARII CENTRALELOR TERMICE PE LEMNECentrale termice pe lemne - schema instalare 01 

 

1. Pompa de circulatie: se alege functie de puterea termica a centralei pe lemne:

Debitul pompei de circulatie: Q(debitul) [mc/h] = (P(puterea centralei in kW) x 860) / 20.000

Presiunea de pmpare: se alege functie de complexitatea traseului de tevi si numarul de calorifere, intre 2 si 4 mcA (0.2 - 0.4 bar)

OBSERVATIE: pentru usurinta in alegere, pentru toate centralele pe lemne de pe acest site am propus aceste pompe, selectia facand-o specialistii CALOR. In detaliile fiecarei centrale veti observa un pachet format din accesorii necesare montajului, accesorii care pot fi achizitionate odata cu centralal termica pe lemne.

SFAT: montati totdeauna pompa de circulatie pe returul cazanului pentru a functiona la temperaturi mai scazute si a lungi durata de viata a acesteia.

(centrala lemne gazeificare)

(cazan de baie pe lemne)

 


 

 

2. Pompa de recirculatie: se alege debitul pompei la 0 treime (1/3) din debitul pompei de circulatie, iar presiunea de pompare intre 1,5 - 2 mcA(gazeificare)

 


 

3.Ventilul termic de amestec: se foloseste, mai ales la centralele din fonta, pentru evitarea intrarii in centrala (pe ramura de retur a instalatiei) a apei cu temperaturi mult scazute fata de temperatura apei la iesirea din centrala. Deoarece aceste centralele pe lemne din fonta sunt mai sensibile la diferente mari de temperatura toti specialistii recomanda montarea unui ventil termic de amestec, care sa faca amestecul intre apa fierbinte care iese din centrala si cea rece care se intoarce din calorifere...

centrale pe lemne cu gazeificare preturi

 


 

4. Robineti sferici de izolare: fiecare pompa este "incadrata" de cate doi robineti, cu diametrul egal cu cel al racordurilor pompei... Acesti robineti nu au un rol deosebit in fuctionarea centralei, dar va ajuta foarte mult atunci cand se strica pompa sau trebuie sa o curatati pentru a nu mai goli instalatie si sa trebuieasca facuta aerisirea acesteia... Prin inchiderea robinetilor se poate demonta pompa fara a mai goli instalatia.

 


 

5. Filtre de impuritati tip Y: folosite inainte de pompa de recirculare pentru a evita patrunderea impuritatilor, atat in pompa cat si in centrala sau radiatoare... Aceste impuritati pot proveni de la sudura tevilor sau din radiatoare (chiar si din apa cu care s-a incarcat innitial instalatia...

centrale termice pe lemne cu gazeificare second hand,cazan baie pe lemne,cazan atmos,cazan ferroli,cazan arca

 


 

6. Clapetele de sens: se recomanda ca langa fiecare pompa (de circulatie, recirculatie sau pompa de boiler) sa se monteze o clapeta de sens cu arc pentru a evita circulatia apei in sens invers in momentul in care pompa este oprita.

 


 

7. Puffere: acestea sunt acumulatoare de apa folosite mai ales in instalatiile cu centrale termice pe lemne pentru a inmagazina energia produsa de arderea lemnelor.

Cum functioneaza: La un moment dat, in timpul functionarii centralei, veti obtine temperatra dorita in casa. In acel moment sistemul de automatizare al centralei poate doar incetini arderea lemnelor prin oprirea ventilatorului (daca centrala functioneaza pe principiul gazeificare) sau va inchide usa prin care se face reglajul arderii. Focul se va stinge, dar lemnele vor continua sa mocneasca in centrala pe lemne... toata caldura degajata de acestea se va pierde prin cosul de fum. In cazul montarii unui puffer, caldura degajata de lemne se va acumula in puffer, urmand ca atnci cand incepe sa se raceasca in casa, instalatia sa preia apa fierbinte din puffer.

centrale termice pe lemne gazeificare

SFAT: volumul puffer-ului se alege astfel: la fiecare kW al centralei aveti nevoie de 10 - 25 litri de apa acumulati in puffer. Astfel, pentru o centrala pe lemne de 30 kW aveti nevoie de un minim de 300 litri si un optim de 750 litri.

 


 

 

8. Vasul de expansiune: se alege functie de puterea centralei pe lemne. 1 kW = i litru => Pentru o centrala de 35 kW aveti nevoie de un vas de expansiune de minim 35 litri..

SFAT: montati vasul de expansiue pe returul cazanului, pentru evitarea temperaturilor inalte in vasul de expansiue
NU montati robineti de izolare intre vasul de expansiune si circuitul de apa sau daca doriti acest lucru (pentru a putea interveni la vas in cazul unei defectiuni fara a mai goli instalatia de apa) asigurati-ve ca NU ESTE INCHIS.

centrala termica pe lemne cu gazeificare


 

 

9. Supape de siguranta: este obligatorie montarea unei supape de siguranta pentru a evita spargerea cazanului atunci cand este oprit curentul, pompa de circulatie nu mai functioneaza si cazanul se supra incinge (caldura lemnelor nu mai este preluata de radiatoare).

 


 

10. Supapa termica de siguranta: se monteaza doar in cazul folosirii cazanelor pe lemne din otel (nu din fonta). Majoritatea centralelor pe lemne din otel sunt prevazute cu serpentina de racire. Aceasta are rolul de a raci apa din cazan in cazul defectarii pompei de circulatie sau a opririi alimentarii cu energie electrica a cesteia. Aceasta supapa deschide un circuit atunci cand "simte" supraincingerea cazanului si lasa apa rece (acumulata intr-un rezervor) sa treaca prin serpentina de racire a cazanului. In acest fel apa fierbinte din cazan incepe sa se raceasca evitandu-se distrugerea centralei sau declansarea supapei de siguranta.

centrale termice pe lemne cu gazeificare atmos


 

11. Radiatoare: Alegerea modelului de radiator tine de preferintele fiecarui client.

Radiatoare de aluminiu - un design placut, inertie termica mica (se incalzesc foarte repede - atunci cand puneti in functiune centrala, dar se si racesc mai repede atunci cand nu mai exista foc / lemne in centrlaa pe lemne.

Radiatoare din fonta - au un design clasic (vezi radiatoarele din blocuri), inertie termica foarte mare (mentin caldura timp indelungat, dar se si incalzesc mai greu dupa punerea in functiune a centralei). Se folosesc in cazul in care se face focul / caldura in permanenta in casa.

Radiatoarele din otel - au o inertie termica intermediara 9intre cele de aluminiu si cele din fonta.)

Alegerea dimensiunii acestora: se aleg, ca si lungime, minim cat latimea ferestrei sub care sunt montate (pentru a nu aparea fenomenul de condens la colturile gemurilor. Puterea lor trebuie sa fie mai mare sau egala cu puterea termica necesara in camera respectiva (se alege un radiator cu o putere de 1 - 1.2 kW pentru fiecare 10 mp de camera - Ex. pentru o camera de 20 mp se alege un radiator care sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aibe lungimea cel putin cat latimea ferestrei si sa nu aibe puterea termica mai mica de 2 - 2.4 kW). Vezi specificatiile tehnice la fiecare radiator.centrale termice pe lemne cu gazeificare bosch

 


 

12. Boilere: se aleg functie de volum si agentul termic folosit:

Boilere termoelectrice (mixte sau bivalente)  sunt boilerele care, pe langa o serpentina prin care circula agentul termic produs de centrala pe lemne, mai au in dotare o rezistenta electrica. Aceasta poate fi pornita pe perioadele mai calde (sau vara) fara a mai fi nevoie sa faceti focul in centrala pe lemne.

Boilere cu 2 serpentine (se mai numesc si solare): sunt dotate cu doua serpentine (printr-o serpentina circula agentul termic produs de centrlaa pe lemne, iar prin cea de a doua serpentina agentul termic de la o instalatie solara.

Functie de numarul de locuitori alegeti volum boilerului... depinde foarte mult de cantitatea de apa calda folosita de fiecare familie in parte.

Daca se aleg boilere mai mari de 120 - 140 litri achizitionati centrale pe lemne mai mari decat necesarul de incalzire cu macar jumatate din puterea termica a boilerului. Fiecare boiler este caracterizat si de o putere termica in kw (vedeti fisa fiecarui boiler in parte).

SFAT: lungimea serpentinei, materialul din care este confectionata si suprafata acesteia de schimb duc la puteri diferite (pentru a celasi volum de apa acumulat) de la un producator la altul

Montarea unui boiler necesita achizitionarea mai multe accesorii:

cazan gazeificare,cazan pe lemne cu gazeificare,centrale lemne cu gazeificare


 

13. Supapa de siguranta pentru boiler

centrale termice pe lemne fara gazeificare


 

 

14. Vas de expansiune sanitar (altul decat cel folosit pe circuitul de incalzire al cazanului). acesta trebuie sa fie sanitar deoarece apa din boiler o folositi pentru spalarea corpului...

 


 

15. Pompa de boiler

centrale termice pe lemne cu gazeificare preturi


 

 

16. Vana cu 3 cai: pentru devierea apei din instalatia de incalzire in serpentina boilerului

 


 

17. Termostat de boiler - acesta va actiona pompa de boiler (o va opri cand apa din boiler va atinge temperatura stabilita de dvs.) sau vana deviatoare.

centrale termice pe lemne cu gazeificare atmos preturi


 

18. Filtre magnetice - pentru evitarea depunerilor de calcar pe serpentina boilerului sau pe tevile de incalzire... si nu in ultimul rand pe peretii centralei pe lemne...

centrale termice pe lemne cu gazeificare ferroli


 

19. Statii de dedurizare - daca apa este foarte dura (> 30 grdF), caz in care filtrele magnetice nu mai fac fata....

Majoritatea posesorilor de centrale pe lemne, detin cazane fara gazeificare. In conditiile actuale, cand o astfel de investitie cere sacrificii si trebuie facuta cu mare atentie si dupa o buna documentare, m-am gandit sa deschid acest subiect, care sper sa intereseze mai multa lume. Parerea specialistilor care citesc acest subiect este binevenita dar si sfaturile detinatorilor de cazane fara gazeificare, care poate au descoperit metode simple si ingenioase pentru marirea autonomiei acestora, astfel incat sa ne asigure un somn cat mai lung.
Totodata cred ca sunt interesante si metodele folosite pentru cresterea randamentului acestora si arderii a cat mai putine lemne. (centrale termice cu gazeificare pe lemne)

Acumuland energia termica "la varf" (la temperaturi mai mari de 60grd.) din centrala termica in puffer, dupa ce focul s-a domolit/stins in functie de capacitatea pufferului/pufferelor puteti avea caldura suficienta pentru inca alte 7-8 ore minim.(cazan cu gazeificare)
Un rol deosebit o are automatizarea instalatiei - setarea set-point temperatura.
Cat despre volumul optim al unui puffer/-e in instalatia de incalzire se ia in calcul dupa mai multi factori, cum ar fi: capacitatea centralei termice, volumul de apa din instalatie (+C.T.), temperatura maxima de lucru, raportul dintre capacitatea centralei termice si sarcina termica (calorifere, boiler, etc.). Idem si pentru vasul de expansiune deschis.

centrala lemne gazeificare ferroli

Se poate rezolva problema si din realizarea unei instalatii echilibrate, cu setari corecte, achizitionarea unei centrale cu o capacitate cat mai mare a arzatorului, astfel incat sa poata fi alimentata cu o cantitate cat mai mare de lemne, etc.

In engleza e buffer, dar in instalatii vine din germana puffer,in romaneste, un vas tampon. 

Puffer este un cuvant german, vine de la Pufferspeicher (sau acumulator in romana).centrala pe lemne cu gazeificare pret
Scheme cu cazan lemne + Pufferspeicher gasesti la Viessmann si Buderus 

nu este suficient sa ai un puffer mare adica 300-500 litri conteaza foarte mult coeficientul de izolare al acetuia pentru ca daca nu este bine izolat o sa piarda si el energie si atunci ajunge mai putina la calorifere, daca ai un vas tampon izolat bine si instalatia nu are pierderi de temperatura adica tevile nu iti trec prin zone reci un rezervor de 300 litri ar trebui sa iti asigure cam 3 ore de caldura daca apa a avut 80 de grade in el cand s-a oprit focul 

Izolarea e importanta a vasului tampon , am mai auzit pe cineva ca sia facut un bloc din beton cu resturi metalice si alte reziduri feroase in care a plasat un circuit cu agent termic din cazan , la plasat in pamant bine izolat termic cu poliester , marimea e de circa 3 m cubi , are aport termic bun circa 10 ore , da si ca sa incalzesti toata dracia cam bagi la lemne

Reduceti pierderile de caldura! Termopane si-au instalat majoritatea, urmeaza un termosistem de minim 100mm de polistiren (atentie si la plansee). In acest fel necesarul de combustibil scade, si chiar daca focul se stinge dupa cele 4 ore care pare a fi media unui focar bine umplut, necesarul de incalzire se va reduce astfel incat dimineata temperatura va fi inca acceptabila.
Stiu ca e un efort mare, insa va fi util si functional multe ierni de-acum incolo.

Pufferul fara landdomat a ca masina fara abs

La majoritatea centralelor comercializate temperatura gazelor de evacuare(a fumului) este undeva pe la 150-180 gr.C.Pentru un randament mai bun propun un schimbator gaz/apa-retur pe traseul de gaze.In cazul centralelor /lemne,referitor la timpul de ardere ,acesta poate fi marit printr-un artificiu simplu:mariti dimensiunea lemnelor.Ex:in centrala proprie(homemade) se ard cca.2000-3000Kg lemn esenta moale(salcie din plantatia proprie)/sezon si incalzeste o casa compusa din 3dormitoare+sufragerie,hol si bucatarie.Altfel spus:ora16=aprins focul si alimentat cu 3-5 butuci l=5ocm d=20-30cm (asigura arderea pana la orele22-23);la orele 22 se mai alimenteaza cu aceeasi cantitate,iar dimineata in jur de ora 9 temperatura /calorifere =~30gr.C 

 Un cronotermostat la o centrala arca aspiro de 40 KW, la 150 mp utili de incalzit da autonomie de 10-12 ore si la -10 C 

  centrale pe lemne preturi,centrale termice pe lemne preturi,preturi centrale pe lemne,centrale lemne preturi,preturi centrale termice pe lemne,centrale termice pe lemne preturi dedeman,

centrale pe lemne si peleti preturi,centrale termice pe lemne si peleti preturi,centrale pe lemne preturi dedeman,centrale termice buderus preturi,centrale termice pe lemne atmos preturi

centrale termice pe peleti si lemne preturi,centrale termice motan preturi,centrale atmos preturi,preturi centrale termice pe lemn,centrala pe lemne cu gazeificare,centrale lemne gazeificare

centrale termice lemne gazeificare,centrale cu gazeificare pe lemne


Copyright MyCorp © 2018