Formularul pentru autentificare

stats

Căutare

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 18-10-2018, 06:04
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Centrale termice
Principală | Înregistrare | Autentificare
CENTRALE GAZ


Avantaje centrala termica pe gaz:

 

 

 • Confort sporit in ceea ce priveste caldura si apa calda menajera;
 • Instalatia de incalzire cu centrala termica este compacta si integrata in imobil 
 • O centrala termica (de preferabil in condensare cu automatizare), poate fi conectata la mai multe sisteme termice (panouri solare, pompe de caldura) pentru a obtine o economie sporita de gaz si .
 • Un sistem termic pe baza unei centrale termice automatizata poate fi amortizabil pe viitor, oferind in acelasi timp un confort termic deosebit indiferent de sezon .

 

Centrala termica CALOMA 21 B - 24 KW - tiraj fortat

 • Centrala termica CALOMA 21 B - 24 KW - tiraj fortat

  Codul produsului: CALOMA21B
  Centrala termica CALOMA 21 B - 24 KW - tiraj fortat

  Numai la centralale termice CALOMA :

  - Regulatorul de gaz INCORPORAT in centrala
  - Stabilizator de tensiune inclus in centrala
  - Protectie termica anticalcar
  - Repornire automata la lipsa gaz sau lipsa tiraj

  Punerea in functiune si kitul de evcuare sunt incluse in pret.
  Garantia extinsa 4 ani

  Centrala termica Caloma 21 B este destinata apartamentelor de bloc de 2-3 camere cu o baie şi o bucătărie.
  Caracteristici tehnice centrala termica Caloma 21 B:

  - Putere arzator: 24 Kw
  - Putere utila sanitar: 21.6 Kw
  - Putere maxima incalzire: 20.5 Kw
  - Putere minima: 6 Kw
  - Stabilizator tensiune electrica: 165-253 V

  GARANTIE EXTINSA – 4 ANI
  Pret cu TVA

          1650
  AVANTAJELE CENTRALEI TERMICE CALOMA 21 B - 24 KW:

  - Presiunea minimă de funcţionare a arzătorului (sub 1,5 mbar) permite un consum minim de circa 0,5 Nmc/h (pentru exemplificare: aragazul are un consum normat de 0,67 !!)
  - Stabilizator de tensiune încorporat – funcţionează la tensiuni cuprinse între 160 şi 253 V !!!
  - Repornire automata: tentative repetate de repornire atat in cazul lipsei gaz (timp de 6 ore, la fiecare 20 de minute) cat si in cazul lipsei tiraj (45 de incercari, timp de 1 ora)
  - Regulator de gaz încorporat – vana de gaz funcţionează între 2 şi 60 mbar- Nu necesită polaritate electrică Fază – Nul obligatorie; necesită însă împământare !!
  - Sistem de aprindere progresivă, care reduce zgomotul specific la pornire ("bufnitura”)
  - Centrala dispune de sistemul APD – Auto Power Detect care limitează automat puterea maximă de încălzire; se reduce substanţial consumul de gaz
  - Schimbător de caldură bitermic de mari dimensiuni, cu 6 pasaje, de tip tub în tub
  - Pompa şi ventilatorul au un consum electric redus – 110W
  - Modulare de flacară temporizată – puterea maximă pentru încalzire se atinge progresiv (1 min) evitându-se astfel şocurile termice şi "trosniturile” din instalaţie
  - Autodiagnoză cu coduri de eroare
  - Termometru digital cu dublă funcţie: indică corespunzător temperatura de încălzire / sanitar
  - 3 secvenţe de aprindere – reduce apariţia avariilor false
  - Mod de functionare iarna / vara
  - Controlul temperaturii cu 2 sonde – încălzire şi sanitar cu "clips”
  - Anti-îngheţ în două etape: "pump logic” – pornire pompă şi aprinderea condiţionată a focului
  - Reaprindere temporizată: după stingerea focului se aşteaptă 5 minute pentru repornire
  - Funcţia de echilibru termic: dacă, cu focul stins, temperatura nu scade cu minim 5°C timp de 5 minute, se opreşte şi pompa

 

Informatii montaj centrale termice

Montajul unei centrale termice este probabil cel mai important pas care trebuie facut corect pentru o functionare in conditii bune si de lunga durata ale unei centrale termice.
Definitia montajului unuie centrale termice conform normelor PTA1/2010 este :montare - activitate de îmbinare a componentelor unui aparat, conform documentatiei tehnice, în vederea functionarii acestuia si este o operatiune care se efectueaza de catre producatorul de centrale termice , de catre persoane juridice autorizate de catre ISCIR sau de catre persoane juridice autorizate de autoritatile competente din statele membre. Persoanele juridice autorizate de autoritatile competente din statele membre trebuie sa fie înregistrate în Registrul ISCIR al persoanelor juridice autorizate.
Pentru ca , din pacate, multi dintre noi , utlizatorii de centrale termice pe gaz sau centrale termice pe combustibil solid nu tinem cont de faptul ca trebuie sa apelam la o societate autorizata si instruita sa faca astfel de operatiuni, vom incerca sa va supunem atentiei cateva exemple de cum se monteaza o centrala termica in diverse aplicatii pentru a sti ce pasi trebuiesc respectati in montarea corecta a unei centrale termice .
schema numarul 1. montajul unei centrale termice murale de apartament cu functionare combi.


schema montaj centrale termice

 

Dupa cum vedeti in schema de mai sus pentru a monta corect o centrala termica murala  de apartament sau nu numai  avem nevoie de  urmatoarele componente denumite generic  „kit accesorii montaj centrala termica”
Pe teava de intrare apa rece in centrala termica murala care va fi obligatoriu de 1/2  , se vor monta urmatoarele

 • Filtru Y ½ de impuritati avand rolul de a proteja centrala termica de eventualele  impuritati ale apei ce intra in centrala termica - se recomanda schimbarea sau curatarea lui la revizia tehnica a centralei termice
 • Filtru magnetic  anticalcar de ½ ce protejeaza componentele centralei termice de depunderile de calcar . atentie : nu inlocuieste o statie dedurizare sau un pachet de filtre speciale dedurizatoare atunci cand aveti o apa dura. Reduce cu maxim 2 grade germane duritatea apei.daca apa care intra in centrala termica are duritate de peste 20 de grade germane va recomandam folosirea unui sistem de filtrare corespunzator .
 • Robinet cu holender de ½ - 2 buc ce incadreaza cele doua filtre expuse mai sus.

Pe returul instalatie de incalzire a centralei termice se vor monta urmatoarele  accesorii  :

 • Filtru y ¾ de impuritati avand rolul de a proteja centrala termica de impritati ale apei din circuitul de incalzire sau depuneri de rugina din calorifere- se recomanda schimbarea sau curatarea lui la revizia tehnica a centralei termice
 • Robinet cu holender de3/4 - 2 buc ce incadreaza filtrul y ¾ pt a putea avea acces la curatarea sau schimbarea lui intr-un mod cat mai facil

Pe turul instalatiei de incalzire a centralei termice se va monta un robinet cu hollender de ¾
Pe circuitul de iesire apa calda menajera din centrala termica se va monta un robinet cu holender de ½
Pe teava de gaz a centralei termice se va monta regulatorul de gaz de ¾ obligatoriu cu filtru de impuritati incorporat.
Montandu-va centrala termica in acest fel va veti bucura cu siguranata de o functionare sigura si de lunga durata a centralei termice murale din casa dumneavoastra

Schema nr 2. – montajul unei centrale termice cu boiler atasat :
Pentru acest exemplu am ales o centrala termica cu functionare pe incalzire cu putere maxima de 35 kw  avand vana cu 3 cai si pompa incorporate.veti vedea in explicatiile de mai jos de ce este importanta ca centrala termica  sa aiba vana deviatoare incorporata .

schema montaj centrale termice

Schema de montaj prezentata mai sus este relativ foarte simpla pentru un instalator deoarece nu trebuie instalat decat un senzor de boiler intr-un lacas special ( se numeste teaca de boiler ) care transmite informatii catre placa electronica a centralei termice care , la randul ei, transmite vanei deviatoare sa comute prioritatea de pe circuitul de incazlire pe boile sau invers .
Tinand cont ca boilerul mai sus prezentat este un boiler de acumulare avem neaparat nevoie de un vas de expansiune sanitar avand presiunea in interior de 10 bar.Vasul de expansiune se dimensioneaza astfel : Volumul sau este egal cu max 10 % din volumul boilerului.
Vasul de expansiune se monteaza pe circuitul de intrare  intrare apa rece in boiler.
Atentie : niciodata nu se monteaza robineti pe vasul expansiune si niciodata nu se monteaza robineti pe componentele de siguranta ale unei centrale termice.
Bineinteles ca si in acest caz al instalarii unei centrale termice murale cu boiler atasat avem nevoie de un kit de instalare al centralei compus din : robineti cu hollender de ¾ si ½, filtru regulator gaz, filtre y precum si filtru anticalcar. IN acest caz nu va putem preciza numarul exact pt fiecare accesoriu in parte deoarece el este diferit  in functie de camera centralei .

Schema nr 3. – montajul unei centrale termice cu boiler atasat
Pentru acest exemplu am ales o centrala termica cu functionare pe incalzire cu putere mai mare de 45 kw , murala.
Cazul prezentata mai jos este cazul centralei termice  ferroli econcept 51 A care are pompa de circulatie incorporata.

schema montaj centrale

In plus fata de schema nr 2 , in acest caz se adauga kit gestiune boiler compus din senzor boiler, prezent si in schema nr 2 si pompa boiler care se va incorpora in centrala, are lacas separat.
In cazul in care centrala nu are vas de expansiune pe incalzire atunci se va adauga un vas de expansiune pt incalzire cu rostul de a prelua dilatatiile pe circuitul de incalzire precum si un vas de expansiune boiler  cu rol de a prelua dilatatiile din circuitul de apa calda menajera.
Vom avea grija sa montam supapa de siguranta de 3 bar pe circuitul de incalzire si de 6 bar pe circuitul de apa calda menajera pt protectie la suprapresiunea din instalatie.

Bineinteles ca si in acest caz al instalarii unei centrale termice murale cu boiler atasat avem nevoie de un kit de instalare al centralei compus din : robineti cu hollender de1’’, ¾ si ½, filtru regulator gaz, filtre y precum si filtru anticalcar. IN acest caz nu va putem preciza numarul exact pt fiecare accesoriu in parte deoarece el este diferit  in functie de camera centralei .

Schema nr 4. – montajul unei centrale pe lemne cu boiler termoelectric.

Am ales pentru acest exemplu un pachet de  de centrala termnica pe lemen + boiler termoelectric   foarte bine vandut si foarte solicitat  : pachetul ferroli SFL + boiler termoelectric . schema hidraulica de montaj este aceeasi indiferent de marca centralei termice sau a boilerului termoelectric.

schema montaj centrale

Pe turul circuitului de incalzire se vor monta 2 supape de siguranta  de 3 bar al carei rol este de a elimina suprapresiunea din instalatie. Se monteaza doua supape ,ca masura de siguranta pt evitarea unor probleme la posibila blocare a  uneia dintre ele .
Pe returul instalatiei de incalzire a centralei termice pe lemne  se monteaza ventilul termic de amstec cu rol de protectie  impotriva depunerilor de gudron in interiorul centralei termice  si eliminarea loviturii de berbec ( diferente de temperatura mai mari de 30 grade intre tur si retur ). Depunerile de gudron ar dauna functionarii centralei termice pe lemne  prin reducerea semnificativa a randamentului .
Pompa de incalzire se monteaza pe returul instalatiei de incalzire a centralei termice pe lemne cu rol de a recircula agentul termic din calorifere. Pe pompa de recirculare se  recomanda montarea unui termostat  de contact ca si protectie in plus pentru pompa el putand comanda oprirea pompei de recirculare la un DT definit.
Tot pe returul instalatiei de incalzire a centralei termice pe lemne se monteaza un vas de expansiune cu rol de a prelua dilatarile din instalatia de incalzire . Vasul de expansiune se dimensioneaza , in functie de lungimea traseului, cu un volum calculat  la 25 % din volumul agentului termic din instalatie.
Atat pompa cat si ventilul termic pot fi incadrati de robineti cu hollender de 3/4 sau 1” in functie de tipul instalatiei.
Atentie : niciodata nu se monteaza robineti pe vasul expansiune si niciodata nu se monteaza robineti pe componentele de siguranta ale unei centrale tremice
Nu am evidentiat in schema desi este foarte important existenta unui filtru y montat inainte de pompa de recirculare pentru a evita depunerile de impuritati in rotorul pompei si  impiedica buna functionare a centralei termice pe lemne.
Dupa cum vedeti in schema de mai sus boilerul termoelectric nu necesita instalarea unei pompe pt circulatie ACM deoarece el se leaga pe turul instalatiei de incalzire ( conf schema ) exact ca un radiator , apa intra prin partea de jos a boilerului  se plimba prointr-o serpentina in interiorul boilerului termoelectric incalzind apa existenta in boiler .

Schema nr 5. – montajul unei centrale pe lemne cu boiler termoelectric si puffer.

schema montaj centrale

Schema de mai sus este o schema des folosita in instalarea centralelor pe lemne cu acumulator.stocator  de agent termic pentru circuitul de incalzire ( puffer ) si boiler termoelectric pentru furnizarea de apa calda menajera.
Veti face probabil o comparatie intre schema nr 4 si schema nr 5 si veti vedea cateva elemente suplimentare din care mentionam :

 • Puffer
 • Pompa circulatie incalzire
 • Termostat de ambient.

De ce puffer ? pentru ca, cu ajutorul acestui puffer noi putem realiza o economie la consumul de lemne deorece putem stoca agent termic suficient incat sa putem creste autonomia cazanului cu pina la 50 %.
In plus putem controla temperatura ambientala cu un termostat simplu on/off legat pe pompa de circulatie aflatata pe turul instalatiei de incalzire dintre puffer si radiatoare si care poate comanda circulatia de apa calda in radiatoare in functie de temperatura setata/programata. La o centrala pe lemne instalata fara puffer este nerecomandata montarea unui termostata de ambient.
Instalatia asa cum vedeti nu este deloc complicata . Practic intre centrala termica pe lemne si puffer sceham este identioca cu schema nr 4. Din puffer , pe turul instalatiei se monteaza pompa de circulatie incalzire care impinge apa in radiatoare si in boilerul  termoelectric.
Desi la prima vedere pare si este o instalatie mult mai scumpa decat una clasica, instalarea unei centrale termice pe lemne cu puffer se dovedeste in timp a fi o investitie foarte buna prin economia de combustibil solid realizata si prin confortul sporit oferit beneficiarului.

 
 
Centrale termice pe gaz
 
O centrala termica pe gaz este una din cele mai avantajoase investitii. Datorita acesteia veti putea beneficia de temperatura optima pe timpul anotimpului rece, in conditiile unor costuri de combustibil si intretinere instalatie mai mici. Sistemul de centrale termice pe gaz este prevazut cu o serie de sisteme de siguranta menite sa detecteze eventualele scapari de gaz. 

Daca doriti instalarea de centrale termice pe gaz, atunci va trebui sa analizati oferta de pe piata de profil. Pe piata actuala de profil exista o multime de oferte atractive de centrale de cea mai buna calitate la preturi avantajoase. Firma noastra este importator direct de centrale termice pe gaz apartinand mai multor producatori de renume. 

Pe langa centrale termice de cea mai buna calitate, la preturi avantajoase, societatea noastra va pune la dispozitie si servicii de livrare si montaj. In acest sens, dispunem de personal specializat pentru efectuarea livrarilor si montajului. In acelasi timp, oferim si garantia producatorului si service de specialitate.
Pentru a achizitiona centrale termice pe gaz, trebuie sa analizati mai initaipreturi centrale termice pe gaz de pe piata actuala de profil si sa le raportati bugetului disponibil in acest scop. Societatea noastra va... [citeste mai departe]
 
Una din cele mai solicitate marci decentrale termice pe gaz, este marca Bosch. Daca sunteti informati de performanta foarte buna data decentrale termice pe gaz bosch, atunci probabil ca va doriti si dumneavoastra 
Pentru cei mai multi care doresc sa renunte la vechiul sistem de incalzire, solutia consta in centrale tremice pe gaz ieftine. In acest fel, printr-o investitie modica si usor de recuperat, veti putea avea confortul caloric dorit 
Pentru a beneficia de cea mai inalta performanta termica, va recomandam sa achizitionati centrale termice pe gaz ferroli. Societatea noastra este importator direct de centrale marca ferroli. Daca doriti sa inlocuiti vechiul sistem
Pentru cei dintre dumneavoastra care-si doresc montarea unei centrale termice pe gaz dar nu dispun de resursele financiare necesare acestei investitii, atunci va propunem sa apelati la metode de achizitionare decentrale
Pentru eficienta maxima la cele mai avantajoase costuri, societatea noastra va recomanda oferta de centrale termice pe gaz vaillant. Suntem unul din cei mai mari importatori de centrale pe gaz din romania si in aceasta calitate
In vederea achizitionarii de centrale termice pe gaz, trebuie sa cautatifirme centrale termice pe gaz. La ora actuala exista foarte multe firme centrale termice la preturi foarte avantajoase
Daca sunteti in cautarea de noi sisteme de incalzire pentru locuinta, societatea noastra reprezinta solutia. Suntem o firma cu experienta in domeniu. Va oferim o gama larga de modele centrale termice pe gaz
Daca sunteti in cautarea de noi sisteme de incalzire pentru locuinta, societatea noastra reprezinta solutia. Suntem o firma cu experienta in domeniu. Va oferim o gama larga de modele centrale termice pe gaz
 
 

 

 


Copyright MyCorp © 2018