Formularul pentru autentificare

stats

Căutare

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 18-10-2018, 04:56
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Centrale termice
Principală | Înregistrare | Autentificare
CENTRALE ELECTRICE


CIT CONSUMA O CENTRALA ELECTRICA?

Cind ne gindim la o centrala electrica,ne gindim in primul rind la consumul de energie electrica si va prezentam mai jos un tabel cu consumuri estimative
 
 
 
 
TABEL CONSUMURI ESTIMATIVE CENTRALE TERMICE ELECTRICE
Aria imobilului pentru incalzire (m2), la h=2.5 m Model centrala electrica Consum estimat (kw / luna) in conditii de iarna Valoare factura lunara estimata pe perioada de iarna
55 mp 6 kW 836 kw 585 lei
85 mp 9 kW 1254 kw 877 lei
105 mp 12 kW 1628 kw 1139 lei
125 mp 14 kW 1875 kw 1312 lei
145 mp 16 kW 2175 kw 1522 lei
165 mp 18 kW 2475 kw 1732 lei
185 mp 20 kW 2672 kw 1870 lei
205 mp 24 kW 3178 kw 2224 lei
235 mp 28 kW 3719 kw 2603 lei
275 mp 32 kW 4257 kw 2980 lei
305 mp 36 kW 4809 kw 3366 lei
355 mp 40 kW 5122 kw 3585 lei
Tabelul de mai sus a fost creat in urma unor masuratori lunare efectuate timp de 2 ani in Romania (pentru locuinte cu izolatie buna).
 

Alegerea unei centrale termice electrice trebuie sa tina seama de urmatoarele aspecte:

1. Puterea electrica a centralei termice electrice reprezinta chiar puterea termica necesara spatiului pe care doriti sa-l incalziti.

Pentru fiecare 10 mp (cu o inaltime de maxim 2.5 m) trebuie sa avem cam 1 - 1.1 kW termici (in cazul acelor centrale electrice - 1 - 1.1 kW electrici)

2. Nu trebuie sa alegeti o centrala electrica cu o putere mai mare decat cea aprobata de societatea cu care aveti contractul de energie electrica.

3. Intotdeauna alimentarea centralelor termice electrice se face separat (nu se baga in priza...) de la tabloul electric.

4. Alegeti siguranta corespunzatoare curentului absorbit de modelul de centrala electrica achizitionata - vezi fisa tehnica.

 

 

Avantaje unei centrale termice electrice

  • este foarte usor / simplu de exploatat
  • reteaua de alimentare cu energie electrica este dezvoltata la nivelul intregii tari

Dezavantaje - sunt si cateva dezavantale la tipurile de centrale electrice

  • un cost mai ridicat in exploatare in comparatie cu o centrala termica pe gaz sau combustibil solid
  • este necesar a se reface bransamentul de curent daca nu a fost gandita instalarea unei centrale termice electrice de la inceput
  • intervalul de puteri redus pana la 100 kW - dar se pot monta in baterie, adica in cascada

Usurinta in exploatare centrale electrice

O regasim la orice centrala termica pe gaz si electrica la avantaje. Odata montata o centrala electrica, beneficiarul ei nu trebuie decat sa apese un buton si sa monitorizeze (destul de rar) presiunea din instalatia de incalzire. Nu necesita operatiuni complicate sau tehnice.

 

Foto Centrala electrica ECOTERMAL MRT 6kwCentrala electrica ECOTERMAL

 


Foto Centrala electrica PROTHERM RAY 6 Kw

Centrala electrica PROTHERM


Centrala termica electrica Ferroli LEB 6.0 TS

CENTRALA ELECTRICA FERROLI

 

 

 

 

CENTRALA ELECTRICA

CENTRALA TERMICA ELECTRICA VAILLANT

CENTRALA ELECTRICA ELTERM - EKW AsZN 9 KW - 380 V

 

CENTRALA ELECTRICA ELTERM

CENTRALA ELECTRICA TERMOSTROJ TERMO EXTRA 16 kW

 

CENTRALA ELECTRICA TERMOSTROJ

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Preturile la centralele termice electrice,caracteristici tehnice si ofertele le putem vedea

pe site-ul nostru care are informatii despre boilere electrice si alte tipuri,click aici =>

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Centrale termice electrice - conectare la boiler CENTRALE TERMICE ELECTRICE - PLIANT PREZENTARE SCHEME RACORDARE LA BOILER

 

CENTRALE TERMICE ELECTRICE - INTREBARI SI RASPUNSURI

 
Intrebare: Ce tip de centrala termica electrica se recomanda pentru o locuinta de circa 50 mp, necesitand si incalzirea apei menajere si care sunt costurile totale aproximate?
Raspuns: Pentru 50 mp, daca se afla si intr-un bloc (adica exista o izolatie superioara si inferioara), o centra termica termica electrica de 4 kW este suficienta. 
Referitor la consumul unei centrale termice electrice, acesta e functie de temperatura exterioara, izolatia casei (a geamurilor: daca sunt sistem termopan sau nu) si nu in ultimul rand de confortul dorit de fiecare beneficiar in parte (sunt clienti care la 20 - 22°C, iarna, considera confort, altii la 26 - 28°C). 
  Aveti >>aici<< un tabel al unui consum mediu facut pe o perioada de 2 ani de zile.
 
Intrebare: Ce putere trebuie sa aiba o centrala termica electrica pentru a incalzi un apartament de 46 mp? Ce cablu electric si de ce dimensiune se poate folosi? Dar siguranta? Un conductor de cupru de 4 si o siguranta de 32 A sunt suficiente pentru o centrala termica electrica de 6 kW? Si un boiler pentru apa calda menajera (cu rezistenta de 1,2 kW), in total un consum de 7,2 kW?
Raspuns: Pentru un apartament (fiind inconjurat de alte apartamente - deci putini pereti sunt in contact cu exteriorul, fata de o casa) este suficienta o centrala termica electrica de 4 kW.
Asa este: conductorul ce alimenteaza aceasta centrala termica electrica este de 3 x 4 mm, iar siguranta (doar pentru alimentarea centralei electrice) este de 32 A.
Consumul, la un moment dat va fi, intr-adevar, de 7,2 kW, dar, dupa cum se stie, o centrala termica electrica (este valabil si pentru boiler) functioneaza aproximativ 20 minute intr-o ora - sau chiar mai putin daca izolatia este bine facuta si afara nu este foarte frig.
 
Intrebare: Se doreste instalarea unei centrale termice electrice intr-o garsoniera de 40 mp si se urmareste cea mai buna solutie pentru a nu consuma mult si a plati putin la curent.

Raspuns: Pentru 40 mp va este suficienta o centrala termica electrica de 4 kW. Chiar daca se achizitioneaza o centrala termica electrica de 6 kW, aceasta va consuma doar cat este necesar pentru a mentine temperatura constata in camera.
Singurul avantaj al unei centrale termice electrice de putere mai  mare este acela ca poate incalzi mai repede camerele (dupa o perioada mai lunga in care nu au fost incalzite).
Dezavantaj: acesta nu exista decat in cazul in care nu dispuneti de putere electrica instalata mai mare de 6 kW (va trebuie mai mult decat consuma centrala termica electrica deoarece se presupune ca in garsoniera mai sunt aparate electrice care vor consuma concomitent cu centrala).
Consumul nu este dat de "calitatea" centralei, ci de pierderile de energie datorate ferestrelor (calitatii acestora) si izolatie / neizolatiei peretilor.

 
Intrebare: Care este consumul / ora la putere maxima, minima pentru o centrala termica electrica de 6 kW?

Raspuns: Puterea maxima este chiar de 6 kW. deci atat consuma intr-o ora daca va merge la putere maxima. Acest lucru se intampla doar pentru o casa care nu a fost incalzita de cateva zile, nu atunci cand centrala termica electrica functioneaza in regim continuu.
Referitor la puterea minima - centrala termica electrica are doua trepte de putere, prima de 3 kW a doua de 6 kW - deci se poate spune ca puterea minima este de 3 kW.
In timpul unei functionari normale, dupa ce apartamentul a ajuns la temperatura dorita de dvs, centrala termica electrica, functie si de temperatura de afara precum si de confortul termic dorit de beneficiar, va functiona intre 10 si 20 min/h.
Asta inseamna ca, intr-un regim normal de functionare, pe treapta minima, va consuma cam 0,16 x 3 kW = 0,5 kW pe ora (acel coeficientul de 0.16 reprezinta cele 10 min de functionare adica 1/6 = 0.16 dintr-o ora, iar 3 kW puterea pe treapta minima)

NU EXISTA UN CONSUM CLAR PENTRU FIECARE CASA, DEOARECE CONSUMUL DE ENERGIE AL UNEI CENTRALE TERMICE ELECTRICE DEPINDE FOARTE MULT DE:

  • 1. TEMPERATURA EXTERIOARA,
  • 2. DE IZOLATIA CASEI,
  • 3. DE STILUL DE VIATA AL FIECAREI FAMILII (timpii de aerisire),
  • 4. DE CONFORTUL DORIT DE FIECARE IN CASA (unele persoane se multumesc cu 18-20 grdC, altele 24 - 26 grdC, multa lume tine aceeasi temperatura si in dormitor si in restul casei sau aceeasi temperatura pe toata durata zilei chiar daca nu este nimeni acasa)
 
Intrebare: Este necesar acordul societatii de electricitate pentru montarea unei centrale termice electrice?

Raspuns: Nu este necesar, dar aceste centrale termice electrice consuma ceva energie electrica in unitatea de timp (Atentie!!! ea nu functioneaza mai mult de 15-20 minute intr-o ora) si se poate depasi consumul acordat bransamentului dumneavoastra conform contractului cu societatea furnizoare de energie.
Trebuie avut grija ca instalatia electrica (reteaua de cablu) sa fie corect dimensionata si executata pentru puterea instalata centralei electrice  (de ex., pentru un cazan de 28 kW trebuie sa aveti o putere electrica instalata de minim 28 kW).

 
Intrebare: Pana la ce putere se pot alimenta centralele termice electrice la o tensiune de 220 V?

Raspuns: Exista centrale termice electrice care se alimenteaza la 220 V pana la o putere de 15 kW.
Din experienta de peste 5 ani in comercializarea acestor centrale termice electrice am ajuns la concluzia ca retelele individuale in apartamentele din ROMANIA nu sunt dimensionate pentru un astfel de consum.
Exemplu: la o putere de 15 kW, este necesar un tablou cu sigurante de pana la 70 A !!! - si grosimi ale cablurilor electrice de neimaginat.
Din acest motiv puterea maxima pana la care comercializam centrale termice electrice alimentate la 220 V (monofazate) este de 9 kW.

 

Intrebare: Pentru o constructie cabana ~420 MC, respectiv AC 70 MP, AU 105 MP, sa incalzeasca si sa faca apa calda, cati kw trebuie sa aiba centrala termica electrica si in exploatare cat curent consuma/ora pentru a estima un cost/consum?
Raspuns: Pentru volumul de aer care se doreste a fi incalzit este necesara o centrala termica electrica de 18 - 20 kW.
Pentru a produce si apa calda este nevoie de un boiler dotat cu serpentina apa calda si rezistenta electrica (volumul este functie de numarul de persoane, cam 100 litri pentru 3-4 persoane)

Se recomanda centrala termica electrica EKW 24 AsD (de 24 kW - cu 3 trepte de putere), deoarece vine din fabrica cu 2 pompe (una pentru incalzire si alta pentru boiler - deci are "gandit" circuitul de apa calda).
Chiar daca este mai mare ca si putere, ea va consuma intr-o zi doar cat "cere" casa. Singurul lucru de care trebuie tinut cont este acela ca are un consum instantaneu de 24 kW (pe treapta maxima), deci este necesara aprobarea prin contract a acestui consum de energie.

  Aveti >>aici<< un tabel al unui consum mediu facut pe o perioada de 2 ani de zile.

 
Intrebare:  Care este consumul mediu la 5 calorifere pentru o suprafata de 105 mp si cu o centrala termica electrica de 12 kW?
Raspuns: Nu marimea caloriferelor determina consumul de energie, ci "capacitatea" incaperii de a pastra caldura. Caloriferele (marimea lor) ajuta la o incalzire mai rapida sau din contra a camerei. Consumul (90% din acesta) se realizeaza pentru "pastrarea" temperaturii in camera respectiva. Pentru o casa de 105 mp (metri utili sau totali, depinde) este buna o centrala termica electrica de 12 kW (dar trebuie bransament trifazic - de 380 V), altfel este mai potrivita o centrala termica electrica de 9 kW (alimentata si monofazic - 220 V).


 
 

 

Cum poti reduce factura la curent electric

Factura la energie electrica poate fi destul de mare, avand in vedere ca un utilizator are ca principala sursa de incalzire o centrala termica electrica. Desi o centrala care functioneaza pe baza de electricitate prezinta numeroase avantaje, ea poate totodata sa implice si costuri ridicate, avand in vedere faptul ca foloseste cea mai scumpa sursa de energie posibila. Consumul de energie electrica insa poate sa fie redus, daca tii cont de cateva reguli.

Inainte de toate, este important sa alegi acel plan tarifar care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. In prezent exista sapte tipuri de tarife, fiecare in parte avantajand doar un anumit tip de consumator. Tariful CD, de tip monom, se adreseaza celor care au perioade lunare de consum, pentru care vor plati un pret unic. Tariful CI, cu consum inclus, pretul este mai mic pentru primul kw/h consumat.

Tariful CR, cu rezervare, este cel mai utilizat, deoarece se adreseaza persoanelor cu obiceuri de consum obisnuite, zilnice. Exista si un tarif mai mic pentru consum de noapte, CR2, care este diferentiat pe doua zone orare. In aceasta categorie de tarifare pot fi incluse persoanele care folosesc energie electrica in special pe perioada noptii si in weekend. Tariful CR3 se adreseaza persoanelor care au alte obiceuri de consum spre deosebire de majoritatea populatiei, deoarece folosesc energia electrica in special la anumite ore.

Tariful CTP este potrivit pentru persoanele care sunt racordate la o retea de joasa tensiune. Exista si tariful de tip CS, de tip social, pentru persoanele cu venituri lunare mai mici decat salariul minim pe economie si care consuma o cantitate redusa de energie electrica. Pentru a beneficia de acest plan de tarifare, este nevoie de realizarea unui dosar care sa cuprinda o serie de acte, dosar care va fi depus la sediul societatii distribuitoare de energie.

 BUTON


Copyright MyCorp © 2018