Formularul pentru autentificare

stats

Căutare

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Joi, 18-10-2018, 05:20
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Centrale termice
Principală | Înregistrare | Autentificare
Informaţii despre site


1. Verificati sistemul de incalzire, deoarece fiecare mm de sedimente depus in calorifere si un arzator montat gresit va poate costa cu pana la 5% mai multa energie. Cu un simplu apel catre o firma de intalatii, va puteti consulta 
pentru o programare de verificare si intretinere. Acest procedeu nu costa mult, iar beneficiile sunt simtitoare atat la buzunar cat si la confortul termic.
2. Cu o centrala termica veche (de peste 15 ani) nu putem vorbi despre economisirea energiei sau despre protejarea mediului. Daca doriti sa va modernizati instalatia de incalzire, atunci trebuie sa actionati acum, inainte ca iarna sa va goleasca buzunarele prin facturi "grase" la gaz sau energie electrica.
3. Nu uitati sa faceti o evaluare a consumului de energie pentru instalatia dvs. Consultati un instalator cu privire la un calcul comparativ intre consumul instalatiei vechi si intre un sistemul nou cu o centrala termica moderna.
4. In majoritatea tarilor exista programe guvernamentale de finantare pentru modernizarea instalatiilor de incalzire. Speram ca in viitorul apropiat sa beneficieze si Romania de astfel de programe, prin care sa putem economisi bani.
5. Cu cat modernizati instalatia de incalzire mai des, cu atat mai bine, deoarece o centrala termica veche trebuie sa functioneze tot anul cu o temperatura constant ridicata. Astfel se produc pierderi si ca urmare centrala atinge un grad de eficienta de numai 68%. Nimic nu este mai eficient decat o centrala termica ce beneficiaza de tehnica in condensatie (poate atinge o eficienta de 109%).
6. Nu aerisiti locuinta prea mult, ci de 2 ori pe zi, scurt si bine – ca 5 minute. Nu uitati sa inchideti termostatele. Astfel se aeriseste incaperea fara a se pierde insa caldura acumulata in mobila si in pereti.
7. Inainte de sezonul rece nu uitati sa verificati si sa innoiti izolatia termica a locuintei.
8. Aerisiti caloriferele (vezi aerisire calorifere) daca constatati ca se incalzesc neuniform sau daca fac zgomot. Un calorifer aerisit corespunzator este mai economic, confortul termic este sporit iar durata de viata este prelungita.
9. Cand se intuneca afara trageti jaluzelele sau draperiile la geamuri. Efectul asupra locuintei este acelasi cu efectul paturii asupra omului. Astfel economisiti ca. 4% din consumul de energie.

10. Nu acoperiti sursele de caldura sau termostatele cu imbracaminte, perdele sau mobila si nu le folositi pe post de uscatoare de rufe. Astfel se poate pierde pana la 20% din energie.

Centrale termice cu tehnologia in condensare sunt capabile sa recupereze o parte din caldura care se pierde la evacuarea gazelor de ardere si sa o reintroduca in sistem, determinand astfel un consum mai redus de combustibil cu pana la 
35%.
In cadrul centralelor termice traditionale, gazele evacuate pe cos au o temperatura de circa 150°C. Schimbatorul de caldura proiectat special in cadrul centralelor cu condensare raceste gazele de ardere, facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa lichida. In acest mod este recuperata energia care altfel ar fi pierduta prin cos (gaze de ardere). Reiese astfel o cantitate suplimentara de caldura, deci un randament mai mare al centralei cu condensare, ce poate ajunge pana la 109,8%. Mai mult, gradul inalt de utilizare a gazului determina o reducere a emisiilor poluante, cu pana la 80%. Controlul eficient al amestecului aer/gaz (necesar in orice ardere) reduce la minim excesul de aer, rezultand emisia scazuta de noxe.

Centralele termice cu condensare sunt mai scumpe decat cele standard? 

Chiar daca costul initial al centralelor cu condensare este mai mare comparativ cu cel al centralelor standard, in perioada de exploatare, acestea vor consuma mai putin combustibil, reducand lunar factura de gaz cu pana la 35%.
Daca luam in calcul o medie a facturii de gaz pe care o platesti lunar pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde menajere la circa 300 Ron, prin utilizarea unei centrale termice cu condensare vei plati mai putin cu 105 Ron. Astfel, intr-un an de zile, vei economisi 1.260 Ron, iar pe intreaga perioada de viata a centralei, normata la 8 ani de zile, vei plati mai putin cu pana la 10.080 Ron. Costul initial al centralei cu condensare va fi amortizat in primii 4 ani de zile. Insa, cum pretul gazului inregistreaza permanent cresteri, aceasta durata de amortizare poate fi scurtata.

Copyright MyCorp © 2018